Chambres d'hôtes le meflatot
Meflatot - Home Meflatot - Kamers Meflatot - Omgeving en Activiteiten Meflatot - Wijncursus Meflatot - Prijzen Meflatot - Contact Meflatot - Route Meflatot - Promoties
Bourgogne Jura
Meflatot - Wijncursus

Klare kijk op Bourgogne

De “autoroute du soleil” kennen we allemaal. Jaarlijks snellen we langsheen Dijon en Lyon richting zuiden of alpen en negeren de wijnranken ten westen van de autosnelweg; de schatten van de Bourgogne: een lappendeken van terroirs, appelaties, producenten en handelaars. Een complexe streek, vaak veroordeeld als prijzig en wispelturig. Ten onrechte, want Bourgogne produceert hemelse en betaalbare wijnen. Dat leert je de unieke cursus “klare kijk op Bourgogne” op het domein Meflatot.
Een gepassioneerd Bourgogne-liefhebber wijst je de weg in deze fascinerende streek. Je degusteert wijnen, bezoekt kelders en ontmoet wijnboeren die eigenzinnig de edele ‘pinot noir’ telen en vinifieren. Eens de streek zich openbaart, word je onvermijdelijk meegezogen door de wonderlijke verscheidenheid en wachten onvergetelijke ontdekkingen.
Wedden dat de initiatie “klare kijk op Bourgogne” je wijnleven voor immer verandert!

ONTDEK DE BOURGOGNE WIJNEN : 4 formules

1. begeleide kelderbezoeken: € 50,00 per 2 personen (€20,00 per extra pers.)
2. formule: kennismaking (1 halve dag): € 50,00 per persoon (min. 2 pers.)
3. formule: seminarie (2 halve dagen): € 95,00 per persoon (min. 2 pers.)
4. formule: verblijf & seminarie (3 dagen): voor informatie contacteer ons

Meer informatie en details over de formules zijn per telefoon of mail verkrijgbaar
Wij stellen ook specifieke bourgogne wijnpakketten samen!

Bourgogne - Chambres d'hôtes le meflatot Bourgogne - Chambres d'hôtes le meflatot Bourgogne - Chambres d'hôtes le meflatot
 
     
   
   
Jurawijnen, een ontdekking

De Jura is een woeste streek met een streng klimaat, een gebergte van mergel en kalksteen. Langs de rand van de hoogvlakten strekken de wijngaarden zich van noord naar zuid over een strook van 80 km. “Le Bon Pays” bergt schatten die de verscheidenheid van deze veelzijdige wijnstreek verraden. In de 13de eeuw roemde men de wijnen van Arbois als nu Bourgogne of Bordeaux. Margaretha van Vlaanderen betitelde de zoete Macvin du Jura zelfs als “Le Galant”. Nadat de druifluis verwoestend uithaalde en slechts 1850 van de 20.000 hectare wijngaarden overleefde, rest slechts weinig van de glorie van weleer. Nochtans is de kwaliteit er enkel op vooruit gegaan.
Op het domein van Meflatot herleef je de traditie in de cursus “Jurawijnen hervonden”. Je degusteert uitzonderlijke Poulsard-rosé en ontdekt aroma’s van rode vruchten in robijnrode wijnen. Je verwondert je over de witte elegantie van een Chardonnay en het karakter van een Savagnin en smaakt de meest opmerkelijke vertegenwoordiger van de jurawijnen; de Vin Jaune. Om het geheel af te ronden misschien een zoete Vin de paille bij een epoisse of een Macvin bij een fruitige meloen en een dun plakje gerookte ham.

 
Jura - Chambres d'hôtes le meflatot Jura - Chambres d'hôtes le meflatot Jura - Chambres d'hôtes le meflatot
 
     
   
     
Chambres d'hôtes le meflatot